Pepe_viekoirasitoihin

Voisiko kollegasi olla nelijalkainen?

Kun deadlinet kasaantuvat, juokset palaverista toiseen ja työpäivät venyvät, työssä jaksaminen voi olla koetuksella. Kollegojen tsemppaus on tärkeää, mutta on olemassa jotain vielä parempaa.

Toimistokoirat apuun

Kesäkuun 21. päivä vietettiin kansainvälistä ”Tuo koirasi töihin” -päivää jo 21. kerran. Nelijalkaiset ystävämme ovat siis sulostuttaneet toimistojemme arkea jo 21 vuoden ajan. Alun perin tapahtumapäivän lanseerasi vuonna 1999 Pet Sitters International -järjestö auttaakseen kodittomia koiria löytämään uuden kodin. ”Tuo koirasi töihin” -päivä rohkaisee työnantajia avaamaan työpaikkojen ovet karvaisille assistenteille. Tapahtumasta on noussut vuosien mittaan jo laajalle levinnyt ilmiö

asiakspalvelukoirat.png

Koira lievittää stressiä työpaikalla

Lemmikkiystävällinen työympäristö ja koiran tuominen työpaikalle hyödyttävät sekä työntekijöitä että lemmikkejä. Virginian yliopistossa vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan lemmikin omistavilla työntekijöillä on alhaisempi stressitaso kuin niillä, joilla lemmikkiä ei ole. Yleisen hyvinvoinnin lisäksi lemmikit edistävät työpaikalla ihmisten tuottavuutta, lisäävät tiimihenkeä ja ennen kaikkea tuovat hymyn kaikkien huulille. Ja kaikilla tarkoitamme tietenkin myös koiria!

Benjimanin_viekoirasitoihin

Alenna verenpainettasi

Missouri-Columbian yliopiston opiskelijat havaitsivat vuonna 2004, että henkilöiden verenpaine aleni 10 %, kun he silittivät koiraa 10–30 minuuttia päivässä. Myös silitettävän koiran verenpaine laski välittömästi. Jokainen koiranomistaja varmasti tietää, että lemmikin jättäminen yksin kotiin työpäivän ajaksi on raskasta sekä omistajalle että lemmikille. Lemmikkiystävälliset toimistot ovatkin molempia osapuolia hyödyttävä ratkaisu.

NITA_viekoirasitoihin2.png

Pidä hyvää tiimihenkeä yllä

Lemmikki toimii myös hyvänä jäänmurtajana sosiaalisissa tilanteissa. Vain harva ihminen pystyy ohittamaan sinut työpaikan käytävillä, jos mukanasi on suloinen koiranpentu! Kollegan koiran kanssa leikkiminen tarjoaa hyvän tauon työhön ja on samalla erinomainen tilaisuus tutustua työkaveriisi paremmin. Saatat löytää yllättäviäkin yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja lisäksi nautit hyötyliikunnasta koiran kanssa touhutessasi.

Lyyli_viekoirasitoihin.png

Toimistokoira on toimiston etu

Työntekijät näkevät koiraystävällisen työpaikan houkuttelevana työpaikkana. Brittiläisen Telegraph-lehden mukaan yli 43 % työntekijöistä haluaa, että lemmikin tuominen työpaikalle olisi sallittua, ja 39 % arvioi sen lisäävän heidän tuottavuuttaan. Puolet haastatelluista myönsi, että lemmikin tuominen työpaikalle teki heidät onnellisemmaksi, eikä heitä haitannut jäädä ylitöihin, jos lemmikki oli heidän mukanaan.

Kone_viekoirasitoihin.png

Meillä Lyrecolla ei ole mitenkään epätavallista törmätä nelijalkaisiin ystäviimme toimiston käytävillä tai työpöydän ääressä. Kollegamme tuovat usein koiriaan mukanaan töihin ja siten luovat iloista ilmapiiriä koko työyhteisöön. Tänä vuonna päätimme juhlistaa ”Tuo koirasi töihin” -päivää kutsumalla karvaiset työkaverimme valokuvattavaksi, jotta he saavat ansaitsemaansa tunnustusta.

Krista.png

 

 

Krista Vallinrinne

OFFICE ENABLER