Toimiston kestävää kehitystä tukevat puhdistusaineet – puhtaampi työpöytä ja puhtaampi luonto

Toimiston kestävää kehitystä tukevat puhdistusaineet – puhtaampi työpöytä ja puhtaampi luonto

Kestävää kehitystä tukevat puhdistusaineet kuormittavat ympäristöä vähemmän. Käyttämällä vihreitä puhdistusaineita, vähennät ilman ja veden saastumista sekä autat torjumaan ilmastonmuutosta. Mikä parasta, vihreät puhdistusaineet eivät ole hyväksi vain ympäristölle, ne ovat hyväksi myös sinulle.

Esteenä tuotteiden käytölle ei enää ole puhdistusteho, hinta tai valikoima. Tuotteita on tarjolla useita erilaisia. Puhdistusteho on kehittynyt vastaamaan perinteisiä verrokkituotteita, ja hinnat ovat tänä päivänä kilpailukykyisiä, myös suoraan perinteisiin tuotteisiin verrattuna.

Todelliset syyt olla käyttämättä kestävää kehitystä tukevia puhdistus- ja pesuaineita ovat perustelujen valossa käytetty loppuun. Vuosien saatossa ympäristöystävälliset puhdistusaineet ovat toki yleistyneet myös yrityskäytössä, mutta isoin askel on vielä ottamatta. Suurin muutos vaati muutoksen asenteissa.

Ennen kuin kulutamme planeettamme luonnonvarat loppuun ja ohessa saastutamme pohjavedet, meistä jokaisen on aika tehdä ryhtiliike. Nyt jos koskaan on aika nousta kestävän kehityksen junaan ja tehdä sen mukaisia valintoja.

Laita siis moppi hetkeksi sankoon ja jatka lukemista.

hinta

Ympäristöystävällisten puhdistusaineiden hinta

Yksi suurimmista väärinkäsityksistä puhuttaessa vihreistä puhdistusaineista on, että ne ovat kalliita. Tämä ei käytännössä enää pidä paikkaansa. Useassa tapauksessa ympäristöystävällisten vaihtoehtojen käyttäminen on jopa edullisempaa. Vertailemalla valikoimamme vihreitä tuotteita huomaat, että hinta ei enää toimi valintasi jarruna.

Toimiston vihreissä puhdistusaineissa vähempi riittää

Toimiston ympäristöystävällisessä siivouksessa vähemmän on enemmän. Jo yleisellä tasolla kannattaa unohtaa ajatus, että tarvitset jokaista pintaa varten oman puhdistusaineen. Se ei enää pidä paikkaansa.

Esimerkiksi koneelliseen lattianpesuun löytyy pintaa kevyesti hiovia ja kiillottavia pesulaikkoja, joissa pesuaineeksi riittää pelkkä vesi. Sama päätee myös useiden kovien pintojen toistuvaan mekaaniseen puhdistukseen. Käyttämällä toistuvassa puhdistuksessa vettä ja laadukasta mikrokuituliinaa, saat useimmissa tapauksissa pyyhkimällä puhdasta. Vaikeisiin kohteisiin voit tarpeen mukaan käyttää ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.

Mikäli toimistosi pinnat tarvitsevat desinfiointia, löytyy tähän omat ympäristöystävälliset vaihtoehdot. Esimerkiksi alkoholittomalla biohajoavalla puhdistusliinalla desinfioit nopeasti toimiston pöydät ja kaikki muut kovat pinnat, ja pääset ympäristön ehdoilla tehokkaasti eroon pinnoilla elävistä viruksista, bakteereista ja sienistä.

Yleisohjeena voi pitää, että ympäristöystävällisessä puhdistuksessa jo muutama tuote riittää. Oli sitten kyseessä lattiat, seinät, kaapistot, työpöydät, astiat tai pyykki, enää ei ole tarpeellista hankkia kymmeniä erilaisia puhdistus- ja pesuaineita jokaista eri pintaa tai käyttökohdetta varten. Vähemmän on enemmän.

allergy.jpg

Toimiston puhdistusaineiden voimakkaat tuoksut

Perinteiset hajustetut puhdistusaineet kannattaa monestakin syystä jättää pois toimiston siivouskomerosta. Puhdistusaineiden voimakkaat hajusteet ovat lähes poikkeuksetta kemiallista alkuperää, ja voivat aiheuttaa työntekijöille esimerkiksi silmien ja ihon ärsytystä sekä nenän vuotoa.

Esimerkiksi toimiston saniteettitiloille on saatavana tehokkaita, mutta hajusteettomia puhdistusaineita, aina wc-pönttöä myöden, joilla saat aikaan puhdasta ja raikasta jälkeä. Mikäli haluat lisätä saniteettitiloihin miellyttävää tuoksua, voit kokeilla luonnollisia tuoksuja, kuten eteerisellä öljyllä täytettyjä tuoksukuppeja.

Ympäristön ja työntekijöiden hyvinvoinnin kannalta suosittelemme aina välttämään voimakkaita hajusteita sisältäviä perinteisiä puhdistusaineita, ja suosimaan vihreitä tuotteita. Tarjolla on täysin hajusteettomia sekä miedosti hajustettuja vaihtoehtoja. Ympäristöystävällisten puhdistusaineiden tuoksu on poikkeuksetta miedompi, hajulla tai ilman, ja meistä useimmille se miellyttävämpi vaihtoehto.

Puhdistusaineiltaan vihreä toimisto vähentää työntekijöiden oireilua

Tuoksujen lisäksi ympäristöystävällisillä puhdistusaineilla on suora vaikutus erilaisiin oireisin, jotka saattavat olla lähtöihin puhdistettujen pintojen kemikaalijäämistä ja sisäilman kemikaalihöyryistä.

Toimiston sisätilojen puhdistus on useassa kohteessa jopa päivittäin toistuvaa. Esimerkiksi omalla työpisteelläsi, neuvotteluhuoneissa ja taukotiloissa, olet toistuvasti kosketuksissa eri tasoihin ja pintoihin, jotka ovat hiljattain huomaamattasi pyyhitty puhtaaksi. Käsien kutina voi olla merkki kemikaalin aiheuttamasta allergisesta reaktiosta. Pintojen säännöllisessä mekaanisessa puhdistuksessa, herkkäihoiselle sopivan puhdistusaineen käytöllä voi olla suuri merkitys.

Pintojen lisäksi voimakkaiden pesuaineiden kemikaalihöyryt jäävät leijailemaan ja kiertämään toimiston koneelliseen ilmanvaihtoon. Toisessa päässä rakennusta siivotaan, toisessa aivastellaan. Ympäristöystävällisillä puhdistusaineilla voit välttää tiettyä suoria puhdistusaineisiin liittyviä terveysriskejä, joista yleisimpiä ovat juuri erilaiset silmien, ihon ja hengitysteiden infektiot.

siivous

Ympäristöystävälliset puhdistusaineet pidentävät toimistokalusteiden käyttöikää

Perinteiset puhdistustuotteet sisältävät runsaasti voimakkaita kemikaaleja. Säännöllisessä käytössä kemikaalit vaikuttavat myös toisten toimistokalusteiden rakenteeseen ja sitä kautta kalusteiden käyttöikään. Raflaavasti voi todeta, että puhdistusaineen räjäyttäessä lian pois, kokevat myös kalusteet pienen räjähdyksen. Ympäristöystävälliset puhdistusaineet ovat ystävällisiä myös toimistosi kalusteille.

Vihreiden puhdistusaineiden vertailu ja valinta

Vihreiden tuotteiden vertailua ja valintaa helpottaaksemme olemme merkinneet verkkokauppamme tuotteet erottuvilla ympäristömerkeillä. Esimerkiksi Lyrecon Vihreä Puu -merkittyjä puhdistusaineita löytyy lattianpesunaineista työpöydän desinfiointiin, sekä kaikkeen siltä väliltä.

Vihreiden puhdistusaineiden valikoimamme on monipuolinen, ja kestävää kehitystä tukevien tuotteiden osuutta kasvatetaan jatkuvasti. Verkkokaupassamme kaikki vihreät tuotteet ovat aina selvästi merkitty ja voit käyttää navigointivalikossa valmiita suodattimia, jotta voit helposti tarkastella vain vihreitä tuotteita.

siivous

 

Ole sinäkin vihreä

Vihreäksi siirtyminen on paljon laajempi käsite, kuin esimerkiksi kotitalousjätteiden lajittelu. Vihreät tuotteet ovat elämäntapavalinta. Vihreissä tuotteissa on kyse omien asenteiden muuttamisesta ja sen oivaltamisesta, että meistä jokainen voit tehdä jokapäiväisessä elämässä konkreettisia asioita ympäristön eteen. Jokainen tekemäsi valinta kuluttajana, hankit sitten tuotteita kotiin tai toimistolle, vaikuttaa sinua ympäröivään maailmaan. Nyt jos koskaan on aika tehdä kestävää kehitystä tukevia valintoja ja valinnoista uusi normaali.

Käyttämällä mahdollisimman laajasti ympäristöystävällisiä puhdistus- ja pesuaineita tiedät, että osaltasi autat vähentämään planeettamme ilman ja veden saastumista sekä torjumaan ilmastonmuutosta. Vihreät puhdistusaineet ovat turvallisempia, usein biohajoavia, vähemmän myrkyllisiä tai myrkyttömiä sekä valmistettu kestävää kehitystä tukien.

Valitse sinäkin terveellisempi vaihtoehto itsellesi, työkavereillesi ja ympäristölle. Me autamme sinua onnistumaan!

Tomi hakala

 

Tomi Hakala

CONTENT SPECIALIST