A person on a path in the forest

Vastuullisuus ja sertifioinnit

Asiakkaamme arvostavat yritystä, jossa panostetaan konkreettisesti ihmisiin ja ympäristöön. 

Huippuosaamisen saavuttaminen tarkoittaa myös sen varmistamista, että teemme kaikki toimenpiteemme mahdollisimman kestävällä tavalla:

  • kestävän kehityksen työpaikkatarvikkeiden tarjoaminen,

  • eettisyyden varmistaminen kaikissa maissa, joissa toimittajamme toimivat,

  • pakkausten minimoiminen,

  • ympäristöystävällisten prosessien kehittäminen tilauksesta toimitukseen tuotteen elinkaaren loppuun saakka

Green leaf

Uusi vastuullisuusstrategiamme kattaa kaiken toimintamme ja niiden vaikutukset ympäristöön ja ihmisiin. Sitoudumme myös tiedottamaan avoimesti kehityksestämme vastuullisuudessa.  

lyreco csr governance

Maailmanlaajuiset sertifioinnit

Luottamus ja läpinäkyvyys ovat välttämättömiä vastataksemme asiakkaidemme ympäristöodotuksiin ja -vaatimuksiin. 

Lyreco-konsernin kaikissa 15 tytäryhtiössään 25 maassa kaikkea toimintaa ohjaa ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifioinnit.

Vuonna 2012 hyväksyttiin ISO 26000, SGS-ohjeistus yritysten sosiaalisesta vastuusta.

A worker is sorting Lyreco products

Hankinnat eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti

Vaadimme toimittajiamme ja Lyreco-tuotteiden valmistajiamme kunnioittamaan täysin ympäristö-, työ- ja ihmisoikeuksia. Toimitusketjun kestävyys ja eettisyys ovat siten keskeinen periaate Lyreco-yritysten yhteiskuntavastuustrategiassa. 

Lyrecon laatuasioista vastaava tiimi tarkastaa vuosittain Lyreco-tuotteiden valmistuskumppanit paikan päällä varmistaaksemme, että kestävän kehityksen ja vastuullisuusstandardiamme noudatetaan jatkuvasti.

Käytämme näitä arviointeja ja auditointeja: 

  • SMETA (SEDEX-jäsenten eettisen kaupan tarkastus) neljää pilaria: työ, terveys ja turvallisuus, ympäristö ja liiketoiminnan eettisyys.
  • BSCI
  • Valvontasuunnitelma ja ostopolitiikka
Löydä vihreä tuote

Lyrecon vastuullisten tuotteiden valikoima

Kestävän kehityksen suuntaukset ja vaatimukset ovat kehittyneet nopeasti viime vuosina, ja ne ulottuvat itse tuotteeseen, sen pakkausmateriaaleihin sekä koko elinkaaren vaikutuksiin.

Vuoden 2023 alkupuoliskolla lanseerasimme ensimmäisen version "Sustainable Selection by Lyreco" -kriteeristöstä, joka on uusi progressiivinen arviointimenetelmämme toimittajille ja tuotteille. Uraauurtava tavoitteemme on palvella asiakkaitamme paremmin valitsemalla tuotteita, jotka huomioivat suotuisat vaikutukset ympäristölle ja yhteisöille.

Tuotteilla olevat ympäristömerkit (FSC, PEFC, Joutsenmerkki…) näkyvät tuotteen yhteydessä verkkokaupassa ja kuvastoissa. 

 

3 school girls writing in Cambodia

Lyreco for Education -hyväntekeväisyysohjelma

10 000 työntekijää tukemassa yhtäläisiä mahdollisuuksia kouluttautumiseen köyhimmissä maissa 

Kaikkien työntekijöidemme sitoutuminen hyväntekeväisyyteen on osa Lyrecon yrityskulttuuria. Lyreco For Education -ohjelman avulla Lyrecon työntekijät kehittävät varainhankintatoimia, jotta köyhissä olosuhteissa elävät lapset saisivat paremmat mahdollisuudet kouluttautumiseen.

Ohjelman tavoitteena on lisätä koulun aloittamista ja vähentää koulunkäynnin keskeyttämistä parantamalla koulutuksen laatua ja oppimisolosuhteita erityisesti etnisten vähemmistöjen osalta.

Tämän saavuttamiseksi varoja kerätään erilaisilla toimilla ja aloitteilla maailmanlaajuisissa kaikissa tytäryhtiöissämme.

LATAA VASTUULLISUUSRAPORTTI

Voit ladata viimeisimmän vastuullisuusraportin tästä.

Lue lisää