People are holding a plant in their joined hands

Lyrecon yhteiskuntavastuullisuus

Haluamme edistää pysyvää, positiivista muutosta.

Me Lyrecolla tiedämme, että toiminta ympäristömme ja ihmisten huomioimiseksi edellyttää kaikkien sitoutumista, ja meidän on edistettävä vastuullisuutta läpi koko toimitusketjun. Edistämme vastuullista toimintaamme joka vuosi, ja teemme yhteistyötä sellaisten kumppaneiden kanssa, joilla on samat tavoitteet kuin Lyrecolla.

Asiakastyytyväisyys ei tule vain tuotteista ja palveluista. Tärkeää on myös se, että kaikki mitä teemme asiakkaidemme hyväksi, on mahdollisimman kestävällä pohjalla:

  • kestävällä tavalla tuotetut tuotteet ja palvelut kaikkiin työympäristöihin
  • toiminnan eettisyys ja lainmukaisuus kaikissa maissa, joissa valmistajamme ja kumppanimme toimivat,
  • pakkausjätteen minimointi,
  • kestävät prosessit tilauksesta toimitukseen ja tuotteen elinkaaren loppuun asti,
  • erinomainen työntekijäkokemus,
  • koulutuksen tukeminen köyhissä maissa.
Green leaf

 

Uusi vastuullisuusstrategiamme kattaa kaiken toimintamme ja niiden vaikutukset ympäristöön ja ihmisiin. Sitoudumme myös tiedottamaan avoimesti kehityksestämme vastuullisuudessa. 

rice fields

Tuloksemme

picto rickshaw

-40 %

CO2-päästöjä vuodesta 2019

Tiimiemme yhteisenä tavoitteena on toimia vastuullisesti ja minimoida Lyrecon ympäristövaikutuksia läpi koko arvoketjun, aina tavarantoimittajilta asiakkaillemme

leaf

36 %

myynnistämme koostui vastuullisista tuotteista vuonna 2022

Lyrecon oma, vastuullinen Sustainable Selection -tuotevalikoima auttaa asiakkaitamme valitsemaan vastuullisemmin ja pienentämään työpaikkojen ympäristövaikutuksia. 

sdg goals

Lyreco tukee YK:n Global Compact -yritysvastuualoitetta & YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Lyreco oli ensimmäinen toimistotarvikealan yritys, joka liittyi YK:n maailmanlaajuiseen Global Compact -aloitteeseen vuonna 2004. Tämä on osoitus pitkäaikaisesta sitoutumisestamme kestävään kehitykseen. Raportoimme vuosittain Global Compact -aloitteen kymmenen periaatteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisesta yrityksessämme.

Picture of Lyreco CEO

Lyrecolla uskomme siihen, että kiertotalous on paras tapa kasvaa vastuullisesti. Kääntämällä toimintamallimme kohti kiertotaloutta vuoteen 2025 mennessä, otamme ratkaisevan askeleen sovittaaksemme suorituskykytavoitteemme entistä paremmin kestävän kehityksen sitoumuksiimme.

Gregory Lienard

CEO, Lyreco Group

Man walking through fields

Lyrecon vastuullinen valikoima

Vastuullisuuskriteerit ovat muuttuneet nopeasti viime vuosina aina tuotteiden ominaisuuksista niiden pakkauksiin ja ympäristövaikutuksiin myös tuotteen elinkaaren lopussa.

Vuonna 2023 julkaisimme ensimmäisen version Lyrecon vastuullisesta Sustainable Selection -tuotevalikoimasta, joka on uusi arviointimenetelmämme toimittajiamme ja tuotteitamme varten. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme valitsemaan tuotteita, joilla on suotuisampi vaikutus ympäristöön ja ihmisiin.

LUE YHTEISKUNTAVASTUURAPORTTIMME

Lue lisää konserniuutisia