handshake

Sertifioinnit ja tunnustukset

Kansainväliset, eurooppalaiset ja paikalliset standardit

Luotettavuus ja selkeys ovat avainasemassa, kun pyrimme vastaamaan asiakkaidemme odotuksiin ja vaatimuksiin ympäristöasioissa. 

Asiakkaillemme taataan, että he voivat luottaa tunnettuun toimittajaan ja valita kestävät tuotteet kansainvälisen, eurooppalaisen ja paikallisen standardin mukaisen selkeän tiedon perusteella: 

  1. Tytäryhtiöiden tarpeisiin räätälöity ISO Management sertifiointi
  2. Tunnetut ympäristömerkit ja -sertifikaatit
  3. Lyrecon oma Green Tree arviointimenetelmä
People are holding a plant in their joined hands

YMPÄRISTÖMERKIT
Ympäristömerkit tuotteissamme antavat asiakkaillemme selkeää ja näkyvää tietoa heidän ostamistaan tuotteista. 

ecolabel

Eurooppalainen ympäristömerkki on Euroopan komission vuonna 1992 perustama vapaaehtoinen ympäristömerkkijärjestelmä. Se perustuu “globaaliin” systemaattiseen lähestymistapaan, joka sisältää tuotteen elinkaarianalyysin sen valmistuksesta (mukaan lukien raaka-aineiden valinnan) sen hävittämiseen tai kierrätykseen, mukaan lukien sen jakelun, kulutuksen ja käytön. Vuodesta 2009 lähtien Lyreco on markkinoinut EU:n ympäristömerkkiä omille merkkituotteilleen.

nordic swan

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki on virallinen kestävän kehityksen ympäristömerkki Pohjoismaissa. Joutsenmerkityn tuotteen on noudatettava tiettyjä standardeja, mukaan lukien ympäristö-, laatu- ja terveyskriteerit. Vuonna 2017 Lyreco valitsi tämän etiketin uusituille värikaseteilleen.

fsc

The Forest Stewardship Council (FSC) ja PEFC ovat ympäristömerkkejä, joiden tarkoituksena on varmistaa, että puupohjaisten tuotteiden tuotanto noudattaa kestävän metsänhoidon varmistavia menettelyjä. Vuonna 2018 Lyrecosta tuli FSC Internationalin jäsen.

SPECIALISATION & EXPERTISE

VIITEKEHYKSET
Nämä standardit ja menetelmät ovat viitekehyksemme, jotka ohjaavat toimintaamme mahdollisimman vastuullisella tavalla.

sedex

SEDEX on maailman suurin yhteistyöalusta, joka jakaa vastuullisia hankintatietoja toimitusketjuista. SEDEX:iä käyttää yli 43 000 jäsentä yli 150 maassa. Vuonna 2013 Lyreco valitsi SMETA:n (Sedex:in jäsenten eettisen kaupan tarkistuksen) validoiduksi standardiksi Lyreco-merkkituotteita valmistavien tehtaiden sosiaalisen vastuun tarkastuksissa.

bsci

The Business Social Compliance Initiative on johtava toimitusketjun hallintajärjestelmä, joka tukee yrityksiä pyrkimyksissään kohti sosiaalista vaatimustenmukaisuutta ja parannuksia maailmanlaajuisten toimitusketjujen tehtailla. Vuonna 2013 Lyreco valitsi BSCI:n validoiduksi standardiksi Lyreco-merkkituotteita valmistavien tehtaiden sosiaalisen vastuun tarkastuksissa.

EU PEF SMALL

Euroopan unionin tuotteiden ympäristöjalanjälki on Euroopan komission aloite, jonka tavoitteena on kehittää yhdenmukaistettu menetelmä tuotteen ympäristövaikutusten laskemiseksi. Se perustuu 14 pisteen arvioon tuotteen kaikista elinkaaren vaiheista. Vuonna 2014 Lyreco liittyi EU:n PEF-pilottivaiheeseen.

people shaking hands

HYVÄKSYTYT ALOITTEET
Sitoudumme kansainvälisiin aloitteisiin, jotka keskittyvät hyveellisten ja vastuullisten käytäntöjen toteuttamiseen markkinoillamme.

We support UN Global compact

Vuonna 2000 perustettu YK:n Global Compact on sekä poliittinen foorumi, että käytännön vapaaehtoinen viitekehys yrityksille, jotka ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen ja vastuullisiin liiketoimintakäytäntöihin. Vuonna 2004 Lyreco oli ensimmäinen toimistotarvikealan yritys, joka liittyi YK:n Global Compact -yritykseen ja vahvistaa sitoutumistaa julkaisemalla kestävän kehityksen raporttinsa Global Compact -alustalla vuosittain.

nydf

The New York Declaration on Forests on hallitusten, yritysten, alkuperäiskansojen, järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen vapaaehtoinen kumppanuus, joka pyrkii puolittamaan metsien hävittämisen vuoteen 2020 mennessä ja lopettamaan sen vuoteen 2030 mennessä. Liittymällä julistukseen yritykset, kuten Lyreco, sitoutuvat luomaan vastuullista kumppanuutta metsämaiden kanssa ja metsien hävittämisen poistamisen toimistusketjustaan tasoittamaan metsäkatoa.

hrc

United Nations Human Rights Club on vaihto- ja osaamispaikka, jonka avulla jäsenet voivat edetä yhdessä teemaan liittyvien asioiden suhteen. Vuonna 2017 Lyreco liittyi YK:n Global Compact -järjestön ihmisoikeuskerhoon vahvistaen sitoutumistaan yritysten ihmisoikeuksien ehkäisyyn, hallintaan ja kehittämiseen.

Haluatko tietää lisää?

LUE YHTEISKUNTAVASTUURAPORTTIMME

Lue lisää konserniuutisia