AV Ratkaisut

AV-RATKAISUT

AV-RATKAISUT – LYRECOLTA KAIKKI ESITYSTEKNIIKASTA,
TYÖPISTEESTÄ TOIMITALOON

LYRECO JA NEWSEC

Remote video URL
AV-ratkaisujen asiakaspalvelu

OTA YHTEYTTÄ

Haluamme tehdä asiakkaidemme AV-tarpeiden ratkaisemisen helpoksi,
ota yhteyttä omaan Lyreco-yhteyshenkilöösi tai:
AV-tiimi: av@lyreco.com
Asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@lyreco.com puh. 010 500 1000

 

iStock-530197558

AV-RATKAISUT KAIKKIIN TARPEISIIN

Lyreco tarjoaa AV-ratkaisut sekä audiovisuaaliset toteutukset niin pieniin kuin suuriin neuvotteluhuoneisiin ja yritysprojekteihin. Olipa kyse sitten esitystekniikasta neuvottelutilaan, äänentoistosta auditorioon, videoneuvottelulaitteistosta etäkokouksiin tai vaikkapa infotauluista myymälään tai muista AV-tuotteista, toteutamme tarpeenne asiakaskohtaisesti. Lyrecolta löytyy tarvittava asiantuntijuus neuvottelutilojen ja jopa kokonaisten rakennusten AV-ratkaisujen tuottamiseen. 

iStock-539827710

AV-RATKAISUJEN KOKO MAAN KATTAVA ASENNUSPALVELU

Onko henkilöstöllänne tarve etätyöpisteiden äänentoisto- ja AV-ratkaisuille? Tai onko yrityksellänne muutto edessä, tarvitsette täydennystä näyttöihin tai äänentoistoon, tai kenties myymälänne kaipaa infotauluja? 

Lyrecon tiimi on apunanne yrityksenne kaikissa ajankohtaisissa AV-ratkaisuprojekteissa, koosta riippumatta. Meiltä löydät ratkaisut kivijalkamyymälöihin, ravintoloihin, hotelleihin sekä toimistoympäristöön. Räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvat ratkaisut avaimet käteen -palveluna, valmiiksi toimitettuina ja asennettuina. Lyrecon tiimi vastaa kaikesta, alkaen ratkaisuihin liittyvästä suunnittelusta, aina toteutukseen asti. Asiakkaanamme hyödyt helposta ja asiantuntevasta toteutuksesta. 

AV-ratkaisujemme skaala on mittava. Toimitamme muun muassa infotaulut ja ammattinäytöt, äänentoistolaitteet kaiuttimista vahvistimiin ja DSP-laitteisiin, projektorit, videobarit, AV-ohjausjärjestelmät, Teams Rooms -ratkaisut sekä muut esitystekniikan tuotteet silloin, kun yrityksenne niitä tarvitsee. 

 • Kaikki asennustyöt sijainnista ja alustasta riippumatta 

 • Avaimet käteen -palvelu takaa helpon ja vaivattoman käyttöönoton 

 • Helppoa ylläpitää – hanki ja nauti 

 • Palvelumme sisältää myös pakkausmateriaalien kierrätyksen

 • Tarjoamme myös leasing-rahoitusvaihtoehtoja – kysy lisää! 

iStock-921054562

NÄYTÖT JA INFOTAULUT KAIKKIIN YRITYKSEN TARPEISIIN

Lyrecon näyttöjen ja infotaulujen valikoimasta löytyy esimerkiksi kattava valikoima kosketusnäytöllisiä laitteita neuvotteluhuoneisiin ja muihin tiloihin. Kosketusnäytöillä voidaan tehostaa tiimityöskentelyä ja aktivoida asiakkaita. AV-ratkaisujen valikoimamme kattaa myös erilaiset infonäytöt, projektorit, auditorioratkaisut sekä näyttöjen ohjaukset. Ota meihin yhteyttä niin kartoitetaan teidän yrityksenne tarpeet! 

Kattavassa valikoimassa: 

 • Jopa 98 tuuman helppokäyttöiset kosketusnäytöt 

 • Erikokoiset ja erilaisiin tiloihin sopivat Infonäytöt eli Digital Signage
  -ratkaisut
  , joilla viestitte henkilöstöllenne, vieraillenne sekä asiakkaillenne. 

 • Projektorit ja auditorioratkaisut 

 • Näyttöjen ohjaukset, langattomat ratkaisut 

 • Erilaiset kiinnitysjärjestelmät seinätelineistä ulkokoteloihin 

Video meeting in conference room

KAIKKI TARVITTAVA VIDEONEUVOTTELUUN

Eikö olisikin mahtavaa, jos kaikki videoneuvottelutekniikka sujuisi etäpalavereissa kuin pitääkin? Etä- ja hybridityön ja hybridikokousten vakiintuessa on tärkeää, että kaikilla mahdollisilla työpisteillä videoneuvottelut sujuvat tehokkaasti ilman teknisiä haasteita. Asianmukaiset laitteet ja toimivat ohjelmistot ovat sekä työnantajan että henkilöstön etu! 

Lyreco tarjoaa videoneuvottelutuotteet ja -ohjelmistot niin yksittäiseen etätyöskentelyyn kuin isomman joukon videopalaveriin. Työskentele mistä tahansa ja nauti vaivattomasti kuvasta ja äänentoistosta oikeanlaisilla mikrofoneilla, näytöillä sekä neuvottelusovelluksilla. 

Lyrecon valikoima sisältää myös videoneuvottelutilojen varausjärjestelmät: 

 • Hallitse varauksia reaaliaikaisesti kalenterissa 

 • Kosketusnäytöt huoneiden vieressä mahdollistaa varausten tekemisen ja muokkaamisen ilman tietokonetta 

 • Helppo ottaa käyttöön, virta tulee verkkokaapelia pitkin 

 • Helppo ylläpitää joko pilvipalveluna tai paikallisesti 

Kokemuksia Lyrecon AV-ratkaisuista

Moderni esitystekniikka historialliseen ympäristöön

Historialliset rakennukset ovat uniikkeja, usein myös suojeltuja kohteita. Niiden käyttöä halutaan usein lisätä moderneilla esitystekniikan laitteilla. Miten saada historiallinen ympäristö kohtaamaan nykypäivän teknologiavaatimukset tiloissa, joissa mm kiinteä asentaminen ei ole sallittua?

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on maailmanperintökohde, jossa vierailee vuosittain  lähes miljoona ihmistä. Tässä historiallisessa miljöössä sijaitsee Pajasali, joka tarjoaa uniikit tilat mm. kokouksille, tapahtumille ja juhlille. Historialliseen ympäristöön haluttiin kuitenkin myös modernit ja helppokäyttöiset esitystekniikan ratkaisut. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Lyreco, sillä Lyrecolla on vahva osaaminen AV-sektorilta ja vahvoja näyttöjä ratkaisuista historiallisesti merkittävistä kohteista.

Kun kiinteä asentaminen ei ollut mahdollista

Pajasali sijaitsee rakennuksessa vuodelta 1786. Esitystekniikan ratakisuja suunnitellessa pääpaino oli teknisen toimivuuden lisäksi historiallisen tunnelman säilyttäminen mahdollisimman koskemattomana. Tämän vuoksi teknisten laitteiden kiinteä asentaminen ei ollut vaihtoehto. Koska Suomenlinna on saari, jonne pääsee ainoastaan vesiteitse, nousi helppo liikuteltavuus myös merkittäväksi tekijäksi.

”Tavoitteemme oli päivittää vanhentunut esitysratkaisumme uuteen järjestelmään. Meitä ilahdutti, kun huomasimme, että Artome M10 ei ollut vain toimiva ja tilaamme sopiva tyylikäs älykaluste, vaan sen ansiosta pääsimme myös eroon lattialla lojuvasta johtoviidakosta”, kiittelee Robin Lindroos, Suomenlinnan hallintopalveluiden esitystekniikan ja tietohallinnon asiantuntija.

Uniikkiin tilaan mukautuvaa tyylikkyyttä

Pajasalin ainutlaatuinen ilme ja tunnelma ovat säilyneet tilassa aiemmin tehdyistä remontointi- ja uudistusprojekteista huolimatta. Muutokset tehtiin niin, että tilan luonne säilyi ennallaan. Ratkaisuiksi valittu Artome M10 soveltui erinomaisesti Pajasaliin. Laitteen runko on koivuviilusta ja ovessa on kangasverhoilu, jotka voidaan räätälöidä tilaan sopivaksi. Runkovaihtoehdot ovat valkoinen laminaatti, lakattu saarni sekä musta saarni, joista kaksi jälkimmäistä paljastavat kauniisti puunsyiden tekstuurin, kuin suoraan suomalaisesta metsästä! Myös kangasverhoillun oven värin voi valita useasta eri vaihtoehdosta. Pajasaliin valinta oli musta saarnirunko pehmeän harmaan sävyisellä ovella.

”Pajasali soveltuu monenlaiseen käyttöön ja me haluamme tarjota vieraillemme erilaisiin tilaisuuksiin mukautuvia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja. Lisäksi Artome M10 on vielä suomalainen Avainlipputuote”, sanoo Robin.

ARTOME M10+ ÄLYKALUSTE

Helppoja hybridikokouksia nyt ja tulevaisuudessa

Artome M10 muuttaa tilan kuin tilan vastaamaan myös erilaisten hybridikokousten ja -konferenssien tarpeita. Pandemian jälkeen tapahtumien vaatimukset ovat muutoksessa ja usein on syytä mahdollistaa myös etäosallistuminen erilaisiin tilaisuuksiin. Artome M10 avulla tällainenkin tilaisuus on joustavaa toteuttaa, sillä älykalusteeseen voidaan yhdistää kamera sekä mikrofoni, joiden avulla saadaan toteutettua esitys etänä ja lähellä olevalle yleisölle.

Artome M10 mukana tuoma siirrettävä ja täysin asennusvapaa teknologia tulee palvelemaan Pajasalin käyttöä monipuolisesti nyt ja jatkossa, ilman että tilan historiallisesta tunnelmasta on jouduttu tinkimään. Tulevaisuuden tarpeita ja tapahtumia on toki vaikea tarkasti ennustaa, mutta varmaa on, että muuntautuvat ja päivitettävät esitysteknologiaratkaisut mahdollistavat sen, että Pajasali palvelee kävijöitään parhaalla mahdollisella tavalla vielä tulevinakin vuosikymmeninä.

Tilaa Artome M10 verkkokaupastamme

Remote video URL

Helsingin kaupunginkanslian AV-asiantuntijan, Timo Tuovisen kokemuksia Lyrecon AV-ratkaisusta

Helsingin kaupungintalo ei ole vain Helsingin kaupunginkanslialaisten työpaikka.  Siellä järjestetään myös paljon kokouksia ja tapahtumia. Toimivat AV-ratkaisut ovat siis välttämättömät. Katso Helsingin kaupunginkanslian AV-asiantuntijan, Timo Tuovisen kokemuksia Lyrecon toimittamasta AV-ratkaisusta Helsingin kaupungintalolle.

vlcsnap-2019-06-27-12h23m51s607-1.png

Lyreco asiantuntemuksellaan mukana Keski-Suomen museon
AV-tekniikan uusimisessa

Jyväskylässä sijaitseva Keski-Suomen museo on Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1960 valmistunut kulttuurihistoriallinen rakennus. Museossa suoritettiin peruskorjaus vuosina 2017 – 2019 ja tämän vuoden helmikuussa uudistettu perusnäyttely, Keskisuomalaisuutta etsimässä, avattiin museovieraille.

Peruskorjauksen yhteydessä myös museon audiovisuaalinen tekniikka – äänentoisto, näytöt sekä ohjaus ja ylläpito – päivitettiin nykypäivään; kymmeniä erikokoisia näyttöjä, lähes sata kosketusnäyttöä, projektoreita, asennuskaiuttimia, AV-kokonaisuuden hallintajärjestelmä, satoja metrejä kaapelia, kaapelikouruja, kytkimiä… Lyreco Finland oli alusta alkaen kokonaisuuden suunnittelussa antaen asiantuntemuksensa suunnitteluun ja laitteistovalintoihin.

”Teimme näyttelytekniikan osalta nyt todella ison digiloikan verrattuna museon entiseen esillepanoon. Asiakkaat odottavat saavansa museossa syviä audiovisuaalisia kokemuksia.”, toteaa museoassistentti Johanna Puhakka.

200916_KS-museo12-scaled.jpg

Museon AV- ja esitystekniikan suunnitteluprosessi

”Kokonaisuuden suunnittelu oli kieltämättä haastava urakka”, myöntää projektin IT- ja AV-suunnitelmista ja hankinnoista vastannut tietotekniikka-asiantuntija Ari Pöytäkangas Jyväskylän kaupungin tietohallinnosta. – ”Mutta lopputulokseen olemme todella tyytyväisiä!”

Ari Pöytäkangas toteaa, että Keski-Suomen museon audiovisuaalisen tekniikan suunnittelussa huomioitiin koko ajan myös näyttelyn sisältö ja toteutustapa.

”Museoammattilaisilla oli sisällöllinen visio siitä, mitä tekstiä, ääntä, kuvaa, tekemistä ja toimintaa eri pisteissä halutaan esittää. Hyvä AV-tekniikka mahdollisti sen sisällöllisen vision kukkaan puhkeamisen, joka museon ammattilaisilla tästä Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelystä oli.”

Ari Pöytäkangas toimi myös tärkeänä linkkinä Lyrecon suuntaan laitteistovaatimusten osalta ja tiiviissä yhteistyössä löytyi vaatimukset täyttävät ja kohteeseen sopivat tuotteet. Kosketusnäytöiksi valittiin ELO:n mallisarja ja näiden lattiatelineiksi erityisesti tätä kohdetta varten räätälöidyt SMS:n mallit. Info-ja esitysnäytöissä oli eri tiloissa hyvin erilaiset vaatimukset, joten valinnoissapäädyttiin usean eri brändin tuotteisiin. Suuriksi esitysnäytöiksi valittiin Panasonicin näytöt ja videoseinäratkaisuiksi Philipsin tuotteet.

Johanna Puhakka täydentää, että sillä välin, kun remonttia tehtiin, Keski-Suomen museon perusnäyttelytyöryhmä työsti näyttelyn sisältöjä yhdessä näyttelyarkkitehtuurista vastanneen tamperelaisen N.e.o. Ark Oy:n kanssa. Perusnäyttelyn elinkaari on yleensä 10 – 15 vuotta.

”Yksi kriteeri laitteiden valinnassa oli kestävyys – odotamme, että nyt hankitut laitteet kestävät käytössä tämän perusnäyttelyn eliniän loppuun.”

”Oli myös tärkeää, että museon henkilökunta voi hallita ja päivittää näyttelymateriaalia verkkoyhteyden kautta ja että kaikki ääni- ja kuvamateriaali on pilvessä. Aineisto pyörii, vaikka verkkoyhteyttä ei olisi tai se hetkellisesti katkeaisi. Tämä säästää aikaa ja helpottaa arkipäivän työtä”, kertoo museoassistentti Johanna Puhakka.

200916_KS-museo02-scaled.jpg

Äänikokemus julkisissa tiloissa

Keski-Suomen museon uudessa perusnäyttelyssä on myös yksi selkeä muutos aikaisempaan – erilaisten äänien lisääntynyt käyttö ja merkitys historiallisten tapahtumien esitystavassa. Äänisuunnittelija Tommi Koskinen kuljettaa kävijää 10 000 vuotta Keski-Suomen historiassa. Aloitamme kivikauden pehmeistä luonnon äänistä, pikkuhiljaa äänimaailmaan ilmaantuu maaseutua, ihmisten ääniä, saunan sihahduksia, kaupunkiympäristön hälinää, hälytyssireeneitä, räppiä…

Erilaisilla asennuskaiutinratkaisuilla on tuotettu tilaan yleisääntä, pistemäisiä äänisuihkuja, voimallisempaa stereota… Äänimaisemat tukevat visuaalista kerrontaa jokaisella aikakaudella.

 

”Tässäkin näyttelyssä tavoitteena oli, että tila pitää saada ns. hengittämään. Näyttelyssä kuljetaan kivikaudesta tähän päivään, ja äänien tehtävä on omalta osaltaan kuljettaa tätä tarinaa. Se elää, muuttuu, luo tiloja ja tilanteita, mutta ei käy päälle.”, kertoo Tommi Koskinen.

200916_KS-museo18-scaled.jpg

Kaiuttimien valinta äänimateriaalin sisällön mukaan

Hyvät asennuskaiuttimet tukevat sekä yleisääntä että tarvittaessa niillä saa rajattua äänen hyvinkin pieneen tilaan.

”Kaiuttimilla on vähän eri funktioita äärimaterian sisällöstä riippuen, jotka vaikuttavat kaiutinvalintaan”, kertoo äänisuunnittelija Tommi Koskinen. ”Tämän vuoksi museo luo erilaisen lähtökohdan äänijärjestelmälle, kuin esim. puhtaasti taustamusiikille suunniteltu äänentoisto. Peruslaatuvaatimukset ja riittävä taajuusvaste pitää kuitenkin täyttyä, että tilaan saadaan toistettua kuta kuinkin sitä ‘huttua’, mitä äänistudiossa on tullut keitettyä”, kuvailee Tommi kaiuttimien valintaan liittyviä kriteereitä.

Näyttelytekniikassa asennuskaiuttimien roolina on tuottaa äänentoistollisesti kokonaisvaltainen elämys – mutta, kaiuttimien pitää maastoutua arkkitehtuuriin ja sisustuksen värimaailmaan niin hyvin kuin mahdollista.

 

”Museovieraalle annetaan 100 % mahdollisuus uppoutua vain ja ainoastaan näyttelyn sisältöön, silmillä, korvilla ja tunteilla aistittaviin kokemuksiin. Huomion ei tarvitse kiinnittyä mihinkään muuhun. Sama koskee toki muutakin näyttelytekniikkaa, näyttöjä, valaisimia, kytkimiä…”, kertovat Ari Pöytäkangas ja museoassistentti Johanna Puhakka.

Alvar Aaltoa kunnioittaen

Keski-Suomen museossa onkin tehty kekseliäitä audiovisuaalisia ratkaisuita, joilla kokonaisuus on saatu nykyiseen, asiakkaiden kehumaan malliin.

”Meidän pitää kiittää lopputuloksesta myös kymmeniä, ellei satoja eri ihmisiä museosta, kaupungilta ja yhteistyökumppaneista, jotka ovat tehneet isoja ja pieni soveltavia keksintöjä ja kikkoja AV-ratkaisuihinkin liittyen”, painottavat Ari ja Johanna.

”Arvorakennuksen av-tekniikan uudistuksessa laitteiden ja kaapeleiden pitää sulautua täydellisesti arkkitehdin suunnittelemaan tilaan. Koska tässä projektissa oltiin tekemisissä Alvar Aallon suunnitteleman museon kanssa, jossa näyttelyarkkitehtuurikin toteutettiin viimeisen päälle, kaiuttimen ulkonäkö vaikutti tavallista enemmän valintaan”, Ari Pöytäkangas kertoo.

 • AV-tekniikan suunnitelun tuki ja laitteistojen toimitus: Lyreco Finland Oy / Jarno Toivio
 • Sonance-asennuskaiuttimet: Msonic Oy
 • AV-urakointi: Tecline Oy / Jani Kaukometsä
 • Näyttelyn äänisuunnittelu: Tommi Koskinen.
 • Näyttelyn valosuunnittelu: Jaakko Kiukkanen
 • Näyttelyn digitaalisen sisällön hallintajärjestelmä: iDiD Oy.
 • Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyn näyttelyarkkitehtuuri: N.e.o. Ark Oy vastuuarkkitehtinä Taina Väisänen.

YHTEISTYÖSSÄ

AV YHTEISTYÖKUMPPANIMME
Jos sinulla on kysymyksiä toiminnastamme tai sinulle tärkeistä asioista, ollaan yhteydessä!
Täytä alla oleva yhteydenottolomake. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.