A worker is sorting Lyreco products

Leverandørkæden

Producenttilsyn og leverandørforbedringsprogram

Udvikle et foretrukkent bæredygtigt og etisk forsyningsgrundlag, der forbedrer Lyrecos konkurrenceevne, innovation og vores kunders succes

Som en af de første verdensomspændende distributører af produkter til arbejdspladsen har Lyreco et særligt ansvar for at sikre, at leverandørernes forretningsadfærd opfylder vores sociale, etiske, miljømæssige og juridiske standarder.

Derfor er Supply Chain blevet et særligt princip i Lyrecos CSR-strategi 2019-2025

Mål: 

At kunne garantere vores kunder den største værdi for pengene i forhold til produkter, løsninger, bæredygtighed og etik i forsyningskæden

 

sdg 8 120 px

 

The United Nations Sustainable Development Goal we contribute to 

sustainability

LEVERANDØRKÆDEN - KPI'er for 2020

evaluation sustainability

93%

Fabrikker har fået revisionsbesøg

Blandt producenter af Lyreco-mærker (4 revisionsbesøg forsinket på grund af COVID-19)

AWARENESS PROGRAMME

19

Oplysningskampagner og -programmer

Arrangementer eller møder arrangeret med leverandører omkring CSR på lokalt og koncernniveau. 

NØGLETILTAG

 

 1. Vurdering af leverandørers bæredygtighed og etik
 2. Opfølgning på leverandøraftale 
 3. Leverandøruddannelse og -oplysning
 4. Intern uddannelse og oplysning

ETIK OG BÆREDYGTIGHED I FORSYNGSKÆDEN

back to work suppliers consolidation

Producenttilsyn og forbedringsprogram

Lyreco har udviklet en lang række produkter i eget navn. Vi tilbyder nu vores kunder mere end 1.500 produkter.

Som en af de første verdensomspændende distributører af produkter til arbejdspladsen har Lyreco et særligt ansvar for at sikre, at leverandørernes forretningsadfærd opfylder vores sociale, etiske, miljømæssige og juridiske standarder. 

For løbende at sikre at vores ansvars- og bæredygtighedsstandarder bliver overholdet, fører Lyreco-koncernens QSS-team årligt tilsyn med Lyrecos produktionspartnere direkte hos producenten med særligt fokus på risikolande*. I september 2019 måtte Lyreco desværre sortliste en af koncernens leverandører på baggrund af resultaterne af et uanmeldt tilsynsbesøg. 

Lyrecos tilsynsramme
Vores interne og eksterne standarder og politikker

I 2013 valgte Lyreco SEDEX og BSCI som tilsynsstandarder for social ansvarlighed på de fabrikker, der fremstiller Lyrecos egne produkter. 

SEDEX SMALL

De fire søler i SEDEX Members Ethical Trade Audit (SMETA): SEDEX er verdens største samarbejdsplatform til at dele data om ansvarligt indkøb i forsyningskæder og bruges af mere end 43.000 medlemmer i over 150 lande.

 

BSCI

 

BSCI - The Business Social Compliance Initiative er et førende Supply Chain Management-system, der understøtter virksomheders bestræbelser på at opnå social compliance og at forbedre forholdene på fabrikkerne i deres globale forsyningskæder. 

 • Alle Lyrecos produkter i eget navn
 • Indkøb for koncernen og 16 datterselskaber, herunder intersafe siden 2019
 • 59 producenter og importører.
 • Ned til underleverandører i tredje led.
audit suppliers tiers
 • Overvågningsplan
 • Indkøbspolitik
 • Kodeks for leverandøretik
93%

tilsyn i 2020 med de fabrikker, der producerer Lyrecos egne produkter eller produkter importeret direkte af Lyreco: 49 fabrikker, der producerer produkter udvalgt af Lyreco-koncernen, og 10 fabrikker, der producerer lokale produkter til vores datterselskaber

SAFETY

Papir og PV overvåges nøjere

Med tanke på de stigende globale problemer med skovrydning, arbejdskraft og menneskerettigheder i vækstlande har Lyreco oprettet en due diligence-proces, der har fokus på:

 • Papir, der kan komme fra lande, som er under mistanke for skovrydning.
 • PPE (personlige værnemidler, der ikke er Lyrecos egne produkter og ikke importeres direkte af Lyreco), der kommer fra risikolande i forhold til social ansvarlighed (F.eks. Malaysia. Sri Lanka & Bangladesh)

Leverandørforbedringsprogram

 

Både Lyreco & vores leverandører er lige ansvarlige for at sikre løbende forbedringer. Lyreco-koncernens marketingsafdeling har udviklet to komplementære tiltag, der hjælper begge parter med at sikre løbende forbedringer. 

 1. Leverandørsforbedringsprogrammet Supplier Performance Improvement Programmet (SPIP), som ser på fire kriterier: Konkurrenceevne, kategoristyring, logistik og bæredygtighed
   
 2. Lyrecos leverandørundersøgelse der har til formål at identificere forbedringspotentialet i Lyrecos leverandørstyringsproces
people shaking hands

Evaluering af leverandørers bæredygtighed

I 2019 blev bæredygtighed, som tidligere udgjorde 20 % af vurderingen, hævet til 25 % og kom på niveau med de øvrige tre kriterier.  

CSR-evalueringen indeholder 5 kategorier:

 1. Produkternes miljøegenskaber
 2. CSR-organiseringen og -styringen hos leverandøren,
 3. Miljøstyringssystemet,
 4. Sundheds- og sikkerhedsstyringssystemet,
 5. Social ansvarlighed, forsyningskæder og forretningsetik. 

Ud over resultaterne af evalueringen modtager hver leverandør en individuel handlingsplan med mulige fremskridtstiltag. Denne evalueringsramme er blevet brugt siden 2015.

Continue reading