Nye medarbejdere får 20m2 skov - cover - 3

Nye medarbejdere får 20 m2 skov

Nyansatte i Lyreco får ikke længere en farvestrålende buket på første arbejdsdag. De får i stedet et bevis på 20 m2 af den nærliggende Lerbjerg Skov.

 

Første dag på en ny arbejdsplads betyder for rigtig mange en buket blomster på skrivebordet som velkomst. Fremover bliver kutymen dog en anden for nyansatte i Lyreco, for i stedet for roser, dahlia og gerbera får de nu et certifikat på 20 m2 skov.

Lyreco har i samarbejde med Den Danske Naturfond sponsoreret 7.436 kvadratmeter øremærket til Lerbjerg Skov, der ligger tæt på virksomhedens hovedsæde i Roskilde. Skoven er nu tilgængelig for offentligheden og skal samtidig sikre bedre vilkår for truede dyrearter. Et projekt, der er oplagt for Lyreco at støtte op om, mener ledelsen.

”Det falder helt naturligt ind i den bæredygtighedsrejse, vi er på i Lyreco. Rigtig mange arbejdsgange bliver genvurderet ud fra et perspektiv om, hvordan vi kan bidrage endnu mere til den grønne omstilling. Her er muligheden for at støtte op om naturen og Lerbjerg Skov et fuldstændig oplagt skridt,” siger Michael Baun Christensen, Managing Director i Lyreco.

Lerbjerg Skov Jesper Edvardsen (16).jpg

Foto: Jesper Edvardsen

Michael Baun Christensen - Managing Director Scandinavia

Et oplagt skridt i arbejdet mod mere bæredygtighed over alt i organisationen

Michael Baun Christensen
Managing Director, Lyreco Scandinavia

Bæredygtighed er mere end CO2

Den Danske Naturfond har opkøbt hele Lerbjerg Skov, svarende til et område på 1.180.000 kvadratmeter vild natur. Produktion og skovdrift bliver indstillet, og oprindelige skovmoser og skovenge skal genoprettes. Alt sammen for at passe bedre på de truede dyrearter, der lever i området og give lokale nye muligheder for store naturoplevelser.

Det var gruppen ’Den grønne komité’ i Lyreco, som afsøger muligheder for at øge virksomhedens grønne profil internt og eksternt, der opsnusede muligheden for at blive samarbejdspartner med Den Danske Naturfond om Lerbjerg Skov. Komiteen mente, at det var nærliggende at finde et grønnere alternativ til den klassiske buket. Dog er det vigtigt, at det bliver gjort ordentligt, og ikke bare ender som et ’mediestunt’. 

Lerbjerg-Skov-

Foto: Jesper Edvardsen

Victor Bjarnesen

Når vi diskuterer de forskellige alternativer til buketten, er sikring af vild natur et godt sted at starte. Biodiversiteten er under ekstremt pres og har brug for hver m2, som vi kan give

Victor Bjarnesen
Quality and Sustainability Project Manager, Lyreco Danmark

På firmature med biolog

Den truede hasselmus og engperlemor-sommerfuglen er blandt de dyr og planter, der findes i området, og som nu får bedre betingelser i Lerbjerg Skov. Udover det allerede sponsorerede areal vil Lyreco fremadrettet også donere beløb til konkrete projekter i skoven, som eksempelvis opførsel af et shelter til besøgende.

Det er ifølge Victor Bjarnesen helt essentielt, at skoven er placeret tæt på Lyrecos hovedsæde, for projektet kommer til at få stor betydning for kollegaerne fremadrettet. Ansatte får blandt andet mulighed for at komme på tur med en biolog til området og opleve naturen helt tæt på. Ligesom de kan tage ud og nyde skoven på egen hånd, da den nu er åben for offentligheden.  

Tiltag som Managing Director, Michael Baun Christensen, støtter op om. 

Foto: Jesper Edvardsen

Hasselmus 2
Michael Baun Christensen - Managing Director Scandinavia

Det siger meget om en virksomheds profil, at man arbejder med bæredygtighed og grønne tiltag. Lyreco er en progressiv virksomhed, som gerne vil være i konstant udvikling og forblive relevant. Det viser vi blandt andet med partnerskabet om Lerbjerg Skov

Michael Baun Christensen
Managing Director, Lyreco Scandinavia

Læs mere