Plant et træ - Header

Lyreco planter træer for fremtiden

350 børn var mødt op for at plante de første af i alt 20.000 træer, der skal danne rammen om Børnenes Skov i Ajstrup syd for Aarhus. Lyreco har doneret 320 af de plantede træer, der nu står trygt i jorden og skal gøre fremtiden grønnere.

 

"Det er mit, det der!"

Alma kigger begejstret på den lille, nye skovfyr, der står spæd og sårbar i den frosthårde jord. Hun giver den et ekstra, solidt tramp med foden, så hun er sikker på, at den står ordentligt fast. Nissehuen får et resolut skub op, så øjnene igen er fri, og hun sukker højlydt. Det er hårdt at anlægge en skov, særligt når man kun er syv år.

350 børn er mødt op på den snedækkede mark i Ajstrup syd for Aarhus for at tage de første spæde spadestik til deres fælles, fremtidige legeplads, Børnenes Skov. Aarhus Kommune og organisationen Plant et Træ står bag projektet, og Lyreco er med som sponsor. Fremover skal alle 1. klasser i kommunen plante deres eget træ, så de 20 hektar til sidst er helt groet til.

Plant et træ - Promote

”Hvilken vej skal det egentlig vende”?!

En af de små skovanlæggere klør sig undrende i hovedet, mens han forvirret tager bestik af det lille nye træs top og rødder. ”Hvilken vej skal det egentlig vende?!”

En frivillig fra Plant et Træ kommer ilende til og forklarer, at rødderne skal vende nedad, og hullet skal være dybt, så de kan få god plads til at brede sig og gøre træet stort og stærkt. Skovplanteren udbryder et lille ”Aajj”, men tappert fatter spaden igen og graver videre. 

”Der er en særlig grund til, at det er børnene og ikke de voksne, der planter træerne i dag. Vi har opgivet de voksne. Når børnene selv planter, får de helt naturligt et tættere forhold til naturen, og så passer de også bedre på den,” siger Jens Døssing, Landsformand i Plant et Træ og koordinator af donationer til Børnenes Skov.

Lyreco sponsorerer 320 træer

320 af de i alt 20.000 træer, der skal i jorden i første etape af Børnenes Skov, er sponsoreret af Lyreco. I efteråret 2020 kørte en særlig green basket-kampagne i en uge med fokus på Plant et Træ og Børnenes Skov. Helt konkret betød det, at når kunderne købte for 1.200 kroner, donerede Lyreco et træ til projektet. Normalt får kunderne chokolade, men valget af Børnenes Skov var helt oplagt, fordi det taler ind i Lyrecos store fokus på bæredygtighed og grønne alternativer.

”Børnenes Skov er et helt oplagt projekt for Lyreco at støtte op om, og det er meningsfuldt at gøre børnene til medejere af naturen på den måde. Vi er vores kunder taknemmelige for, at de bakkede op om projektet, så vi sammen kan gøre fremtiden grønnere,” siger Michael Baun Christensen, Managing Director, Lyreco.

Plant et træ - WYSIWIG
Plant et træ - Promote 2

Alene i vildmarken – i Aarhus

Tilbage på marken i Ajstrup viser solen sig fra sin gavmilde side på den frostklare december-formiddag. De flyverdragtsklædte, rødnæsede 0. og 1. klasses elever arbejder ihærdigt for at få de i alt 1.500 skovfyr, ege- og kirsebærtræer sikkert i jorden.

Børnenes Skov bliver indrettet efter temaet Alene i Vildmarken. Fremtidens besøgende vil hverken møde lejrpladser eller shelters. I stedet skal børnene, skovens grundlæggere, på vildmarksture, hvor de lærer at tænde ild, finde vej uden kompas eller gps, sanke spiselige planter og bygge bivuakker.

”Sponsoraterne gør projektet muligt, og vi har virkelig set frem til endelig at komme i gang med at få de første træer i jorden efter en forsinkelse i foråret grundet coronavirus. I dag handler det om håbet, fremtiden og børnene og at give dem en kærlighed til naturen,” siger Jens Døssing. 

Alma og klassekammeraterne skutter sig i den frostkolde december-vind. Fingrene er kolde i lufferne, og gravearmene er ved at være møre. Markområdet i Ajstrup er ikke længere bart og goldt, det sitrer nu af liv i form af et stiklingehav, der skal udgøre fremtidens naturoplevelser i Børnenes Skov.

Læs mere på vores blog
Vi er Lyreco