A person on a path in the forest

A Lyreco támogatja az erdőkről szóló New York-i nyilatkozatot

2019 szeptemberében, az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2019. évi klímacsúcstalálkozója keretében a Lyreco Group megerősítette elkötelezettségét az erdőirtás és az éghajlatváltozás elleni küzdelem iránt, aláírva az erdőkről szóló New York-i nyilatkozatot.

NYDF BANNER

 Az erdőkről szóló New York-i nyilatkozat azoknak a kormányoknak, multinacionális vállalatoknak, őslakos népeknek és nemkormányzati szervezeteknek a partnersége, amelyek arra törekszenek, hogy 2020-ig felére csökkentsék az erdőirtást, és 2030-ig megszüntessék azt.

Ezzel az aláírással csatlakozunk a Nyilatkozat több mint 150 támogatójának erőfeszítéseihez, amelyek kézzelfogható tevékenységet folytatnak a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében az erdőirtás elleni küzdelem révén.

Munkahelyi szakterjesztőként a Lyreco régóta komoly környezeti elkötelezettséggel rendelkezik a környezeti lábnyom csökkentése és az ügyfelek ilyen módon történő támogatása iránt:

  • Környezetileg előnyös papír ajánlat kidolgozásával, szoros együttműködésben a beszállítókkal.
  • A környezeti hatásvizsgálati folyamat javításával: pl. az EU termék-környezeti lábnyom-értékelési módszertanának elfogadása az olyan megbízható nemzetközi tanúsítványok mellett, mint az FSC, az EU ökocímke.
  • A beszállítókkal való együttműködés révén a körforgásos gazdaság elveinek megfelelő innovációs projektek kidolgozásában.