Fejlesztési célok a fenntarthatóságért

Hozzájárulunk az ENSZ 2030-ig szóló Fenntartható Fejlődés Programjához
sdg goals

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak támogatása

2015-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete 17 Fenntartható Fejlődési Célt (SDG) határozott meg, amelyek a kormányok, a nem kormányzati szervezetek, a vállalatok és a lakosság számára adnak meg irányelveket. Azokkal a globális kihívásokkal foglalkoznak, amelyekkel szembesülünk, beleértve a szegénységgel, egyenlőtlenséggel, éghajlatváltozással, környezetromlással, békével és igazságossággal kapcsolatosakat.

A 3 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI CÉL, AMIRE FÓKUSZÁLUNK 

 

Mint a munkakörnyezethez szükséges termékek és megoldások forgalmazásában részt vevő vállalat, kimondottan a 3 Fenntartható Fejlődési Célra összpontosítunk.

SDG 12, 13 & 17
SDG 12
A papírtól a műanyag tárgyakig, például tollak és irodaszerek, a legtöbb munkahelyi készlet rövid élettartamú, eldobható és természeti erőforrásokat fogyaszt. . A Lyreco évek óta tartó fő kötelezettségvállalása, hogy minden ügyfelünk számára mindig fenntarthatóbb termékeket és megoldásokat népszerűsítsen világszerte.

SDG 12 – FELELŐS FOGYASZTÁS ÉS TERMELÉS
Legfontosabb hozzájárulásaink

2023-tól bevezetjük a Sustainable Selection by Lyreco, egy új módszertant a fenntartható termékek és szolgáltatások azonosítására. Ezt a kiválasztási módszert az SGS értékeli és tanúsítja, és 3 kritériumon alapul: a Planet a Lyrecotól, a People at Work by Lyreco és a Community by Lyreco.

2020-ban a Lyreco ígéretet tett arra, hogy 2025-re átalakítja kínálatát a körforgásos gazdaság szellemében. Ez a jelentős lépés a hulladékmentes alternatívák törekvései felé, amely minden termékkategóriát lefed, újrahasznosításra kész alternatívákat, kiterjesztett gyűjtési és újrahasznosítási megoldásokat kínál a használt cikkekre.

Népszerűsíteni és előremozdítani a papír, műanyag poharak, palackok és elektronikai eszközök újrahasznosítását, használt termékgyűjtőkkel és fordított logisztikai megoldásokkal elősegíteni a termékek körforgását, és folyamatosan bővíteni a kínálatot ebbe az irányba.

12.1 – A Fenntartható fogyasztás és termelés 10 éves programjának végrehajtása

12.2 – A természeti erőforrások fenntartható kezelése és hatékony felhasználása

12.5 – A hulladékkeletkezés csökkentése megelőzéssel, a hulladék mennyiség redukálása újrahasznosítás és újrafelhasználás révén

SDG 13 climate action
A CO2-kibocsátás csökkentése a teljes értékláncban, a beszállítóinktól a vásárlóinkig, kiemelt célunk a Lyreco környezeti hatásainak mérséklésére irányuló erőfeszítéseink mellet, hogy hozzájárulunk ügyfeleink saját célkitűzéseihez ezen a területen.

SDG 13 - KLÍMA INTÉZKEDÉSEK
Legfontosabb hozzájárulásaink

2020-ban a Párizsi Klímaváltozási Megállapodással összhangban új tudományos alapú CO2-csökkentési célokat tűznek ki, úgy tervezik, hogy a mérési és csökkentési kört kiterjesztik a 3. körre (közvetett kibocsátás) a Lyreco saját márkájú termékek esetében.

A Lyreco leányvállalatai alacsony károsanyag-kibocsátású megoldásokat fejlesztenek a városi szállításra, az értékesítők autóira és a szállító teherautók flottájára is, mindezt az útvonal-optimalizálás figyelembevétele mellett.

A fenntarthatóság az értékelési szempontok 25%-át teszi ki, egyenlő szinten a versenyképességgel, a kategóriamenedzsmenttel és a logisztikával

Annak érdekében, hogy ügyfeleinket rendeléseik csoportosítására és a kiszállítások számának csökkentésére ösztönözzük, a Lyreco egy ösztönző/visszatartó erejű elvet javasol, amely a csoportos rendelésekre kedvezményt vagy kis rendelés esetén további díjakat alkalmaz.

Elkötelezettségünk, hogy kínálatunkat és üzletünket 2025-ig körforgásos gazdasággá alakítsuk, az a végső cél, hogy jelentősen csökkentsük szén-dioxid-lenyomatunkat.

Ezzel a jóváhagyással a Lyreco elkötelezi magát, hogy csatlakozik azon érdekelt felek erőfeszítéseihez, amelyek már kézzelfogható akciókban vesznek részt, hogy 2020-ra felére csökkentsék az erdőirtást, és 2030-ra megszüntessék.

13.1 – Az éghajlattal kapcsolatos veszélyekkel szembeni ellenálló képesség erősítése

13.3 – Az oktatás és a figyelemfelkeltés javítása

SDG 17

A végrehajtás eszközeinek megerősítése és a fenntartható fejlődést szolgáló globális partnerség újjáélesztése

SDG 17 - SDG 17 – PARTNERI KAPCSOLATOK A CÉLÉRT
Legfontosabb hozzájárulásaink

Az SDG12 melletti elkötelezettséggel a Lyreco előmozdítja az etikus munkastratégiákat, a tudásmegosztást, a határokon és iparágakon átívelő munkát, valamint úttörő szerepet tölt be a szakértelem területén a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében, valamennyi SDG támogatásával.

A „haladás” a fenntarthatósági keretünk egyik kulcspillére. Stratégiánk, hogy beágyazzuk a partneri kapcsolatainkba, ami lehetővé teszi számunkra, hogy maximalizáljuk fenntarthatósági erőfeszítéseink hatását.

Úttörők vagyunk, és nagy ambíciókkal kívánjuk biztosítani a fenntartható fejlődést. Az SDG 17 esernyőként szolgál, és visszhangzik mindenben, amit csinálunk.

Szeretne többet megtudni?

LYRECO CSR JELENTÉS

Az ENSZ Global Compact tagjaként 2004 óta a Lyreco csoport elkészíti az éves társadalmi felelősségvállalási jelentését.