Lyreco sustainable selection!

Sustainable Selection by Lyreco

Célunk, hogy több olyan terméket és szolgáltatást használjunk és értékesítsünk, amelyek hozzájárulnak a bolygó és lakóinak védelméhez.

A lineáris modellről (vegye – készítse – dobja el) a körforgásos gazdaság felé kívánunk elmozdulni azáltal, hogy fenntartható alternatívákat kínálunk minden általunk forgalmazott termékhez, javítjuk azok újrahasznosíthatóságát, és lehetőség szerint hulladék-újrahasznosítási lehetőségeket kínálunk.

Célunk, hogy bevételünk 90%-a a Sustainable Selection by Lyreco értékesítéséből származzon.

2023-ban elindítottuk a Sustainable Selection by Lyreco – egy új módszertant a beszállítók és a jobb fenntarthatósági minősítéssel rendelkező termékek azonosítására. Ezt a módszert az SGS* értékeli és tanúsítja, és három kritériumon alapul:

PLANET BY LYRECO  PEOPLE AT WORK BY LYRECO  COMMUNITY BY LYRECO  
Környezetbarát termékekOlyan termékek, amelyek hozzájárulnak az emberek munkahelyi jólétéhez és biztonságáhozTermékek, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségekre gyakorolt ​​társadalmi hatás javításához

* Az SGS vezető globális ellenőrző, hitelesítő, tesztelő és tanúsító társaság. Az SGS társaságot a minőség és az integritás globális szabványaként ismerik el. Az SGS társaság több mint 75 000 alkalmazottat foglalkoztat, több mint 1500 irodából és laboratóriumból álló hálózatot működtet világszerte. 

lake

Planet by Lyreco

A "Planet" címkével ellátott termékeket a környezeti előnyökre való összpontosításuk miatt választották ki.

 

A "Planet" márkájú terméknek (i) rendelkeznie kell egy jelentős, világszerte elismert 1. típusú környezetvédelmi tanúsítvánnyal és/vagy (ii) újragyártottnak kell lennie és/vagy (iii) összetételében minimális százalékban újrahasznosított anyagokat kell tartalmaznia és/vagy (iv. ) legalább két környezetvédelmi tulajdonsággal kell rendelkezett, például újratölthető vagy újrafelhasználható, komposztálható, vagy biológiai lebontható, visszatérítendő vagy meghosszabbított élettartamú.

Irányelveink követik a globális és rendkívül megbízható ISO 20400:2017 szabvány követelményeit.

People

PEOPLE @ WORK BY LYRECO

Az „People @ Work” márkával ellátott termékeknek meg kell felelniük annak a kritériumnak, hogy hozzá kell járulniuk a kedvezőtlen körülmények közötti munkatapasztalat javításához.

Az „Emberek” márkával ellátott terméknek (i) rendelkeznie kell legalább egy munkahelyi jólét és egészségközpontú (wellness) minősítéssel, és/vagy (ii) könnyű illeszkedést, javítási hozzáférhetőséget, mozgásstimulációt és/vagy fájdalom- és sérülésmegelőzést kell biztosítania. Ezek a szabványok az Ön munkaerejét szem előtt tartva készültek, függetlenül a munkakörnyezettől.

Community

COMMUNITY BY LYRECO

A Lyrecónál tisztában vagyunk a termékgyártási folyamat társadalmi hatásával. Ezért a „Community” címkével ellátott termékeknek (i) rendelkezniük kell legalább egy olyan tanúsítvánnyal, amely biztosítja a tisztességes folyamatot a teljes termelési láncban, és/vagy (ii) támogatják a helyi termelést, és/vagy (iii) társadalmi vállalkozásokat (azaz olyan vállalkozásokat egy társadalmi/környezeti küldetés által, amelynek fő célja a társadalmi hatás elérése és a profitok pozitív társadalmi változásba való újrabefektetése), vagy a kisebb közösségek előtérbe helyezése.

SUSTAINABLE SELECTION BY LYRECO MÓDSZERTAN

 

Egyértelmű és átlátható módszertan a termékek és szolgáltatások fenntarthatósági kritériumok alapján történő értékelésére. 

A Sustainable Selection by Lyreco az új progresszív értékelési módszertanunk, amely átláthatóbb és közelebb áll a hosszú távú fenntartható fejlődési stratégiánkhoz, amelynek célja, hogy fenntarthatóbb kezdeményezések, intézkedések és döntések bevezetésével erősítse közbeszerzési folyamatunkat.

A Lyreco fenntartható beszerzési folyamata az ISO 20400:2017[1] alapelveit követi, az SGS[2] /5-ös végső minősítésével.

 

[1] ISO 20400:2017 – Útmutató a fenntartható beszerzéshez

[2] Az SGS a világ vezető felügyelő, ellenőrző, tesztelő és tanúsító cége. Az SGS társaságot a minőség és az integritás globális szabványaként ismerik el. A több mint 75 000 alkalmazottat foglalkoztató SGS több mint 500 irodából és laboratóriumból álló hálózatot működtet világszerte.

Ezt az új értékelési módszert két egymást követő lépésben hajtják végre, amelyek között szállítóinknak és termékeinknek három kötelező kritériumot kell teljesíteniük az átfogó értékelésen:

 

  • 1. lépés: - A beszállító értékelése
  • 2. lépés: - A termék értékelése

Ha a három kötelező kritérium teljesül, a termékeket tovább értékelik, és a következő Sustainable Selection by Lyreco címkék közül legfeljebb hármat odaítélnek:

  • Planet: Környezetbarát termékek
  • People at Work: Olyan termékek, amelyek célja az emberek munkahelyi jóléte, egészsége és biztonsága
  • Community: Termékek, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségekre gyakorolt ​​társadalmi hatás javításához
green commitment

Bevált módszertan

A Lyreco társaság célja a megfelelő folyamatok megvalósítása, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megvalósítsuk a fenntarthatóság terén kitűzött céljainkat. Erre törekszünk eljárásaink megerősítésével és olyan külső partnerekkel való együttműködéssel, akikkel egyező érdekeink és ambícióink vannak.

2023-tól a Lyreco társaság Sustainable Selection by Lyreco értékelési módszertanát az SGS évente értékeli, és az ISO 20400:2017 alapelveit követi.

continuous improvement

A folyamatos fejlesztés módszertana

Célunk, hogy ügyfeleink könnyebben hozhassanak döntéseket a fenntarthatóság szempontjából. A Sustainable Selection by Lyreco választéka folyamatosan alkalmazkodik a változó igényekhez és követelményekhez, hogy növelje fenntarthatósági kompetenciánkat.

Olvasson tovább