Hands clapping together

Onze stakeholders

De manier waarop we omgaan met ons ecosysteem voor meer duurzame praktijken

Het is essentieel om onze stakeholders op de lange termijn te betrekken bij onze strategie en acties op het gebied van duurzaamheid om onze doelen te bereiken en om continue verbetering in al onze activiteiten te ondersteunen.

ONZE KLANTEN

We hebben een omnichannel klantenservice geïmplementeerd die ernaar streeft om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Als gevolg van deze interacties hebben we onze sociale- en milieuverantwoordelijkheid aangemerkt als een van de belangrijkste punten van zorg voor onze klanten.

Daarom hebben we ondersteunende oplossingen voor verantwoord inkopen ontwikkeld, zoals onze tool voor milieuberekeningen en speciale momenten om best practices te delen en te identificeren tijdens onze Sustainable Days en de Sustainable Awards.

Olaf from Lyreco Germany and 3 people from MTU

De nauwe samenwerking tussen MTU en Lyreco maakt een vlotte verwerking, soepele processen en duurzame producten mogelijk. Met dit in het achterhoofd wil ik iedereen aanmoedigen om alles in het werk te stellen om de duurzaamheid in hun eigen bedrijf te verbeteren. 

Andreas Regnier

Aankoopmanager bij MTU, 2018 Lyreco Duitsland Sustainability Award winnaar

Onze leveranciers

Bij Lyreco werken we samen met onze eigen merkleveranciers door middel van een internationaal programma voor continue verbetering, waarbij eerlijke praktijken en aanvaarding en respect voor ethische regels centraal staan. Door met ons samen te werken, gaan onze leveranciers akkoord met ons aankoopbeleid, onze gedragscode en ons auditproces.

Verantwoord gedrag

Verantwoord gedrag aanmoedigen

We streven er voortdurend naar om goed handelen onder onze leveranciers te bevorderen door middel van onze ‘Suppliers Day’, en daarmee gepaard gaande onderscheidingen, en door middel van onze Groen Producten beoordelingsmethodologie.

a woman smiling

We delen regelmatig informatie over duurzaamheid met Lyreco en helpen elkaar vooruitgang te boeken op dat gebied. We werken ook samen om de relevante regio's te bevoorraden vanuit de dichtstbijzijnde fabrieken om het transport tot een minimum te beperken.

Päivi Rissanen

Directeur van UPM, leverancier van papier onder de merknaam NEW FUTURE

Onze logistieke partners en leveranciers

Als een van de eerste distributeurs van werkplekbenodigdheden over de hele wereld hebben we een speciale verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze logistieke partners in lijn zijn met onze visie op het milieu. Dit doen we door in onze contracten duurzaamheidsclausules op te nemen, die ons in staat stellen om samen met hen continue verbeteringsprojecten te ontwikkelen, zoals emissiearme initiatieven.

3 trucks aligned

Naast de zakelijke dimensie van ons partnerschap steunt de samenwerking met Lyreco ook ons duurzaamheidsbeleid. Lyreco's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is duidelijk een inspiratiebron voor de implementatie van concrete acties zoals de definitie van de Principado gedragscode en de ontwikkeling van ons groene wagenpark in Mexico.

Alejandro Torre

CEO van Principado Mexico, Lyreco distributiepartner sinds 2014

Werken met vertrouwde derde partijen

Als onderdeel van onze bedrijfsduurzaamheidsinspanningen werken we nauw samen met overheden, wettelijke instanties en certificeringsorganisaties om onze klanten een betrouwbare externe beoordeling te bieden van ons verantwoordelijkheidsbeleid. Als een internationale distributeur volgen we strikt de lokale wetgeving in alle landen waar we actief zijn.

sdg goals

Ons engagement tegenover de Verenigde Naties

Vanuit een breder perspectief volgen we als lid van Global Compact de aanbevelingen van de Verenigde Naties op de gebieden die vallen onder de 17 Sustainable Development Goals (SDG's).

A girl is in front of a board

NGOs en lokale liefdadigheidsprogramma’s

Wij zetten ons in voor betere sociale en milieupraktijken in al onze activiteiten en nog veel meer. Onze medewerkers zijn betrokken bij lokale gemeenschapsprogramma's en bij samenwerkingsprojecten met sociale ondernemingen.

We hebben ook ons eigen liefdadigheidsprogramma, Lyreco For Education, opgezet, in samenwerking met de NGO Care, om kinderen en tieners over de hele wereld te helpen toegang te krijgen tot onderwijs.

a woman smiling

Sinds 2010 heeft CARE, dankzij de steun van Lyreco, onderwijsprojecten ontwikkeld in Brazilië, Madagaskar, Cambodja en nu Ethiopië. Ons gemeenschappelijk doel is om onderwijs van betere kwaliteit aan te bieden om de inschrijvingen van leerlingen op lange termijn te verhogen. Samen hebben we al veel bereikt!

Nathalie Rosselot

Corporate Partnership Director, Care Frankrijk

From our magazine
Working together for tomorrow